***       Водещите вечерни новини       на 9 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! След „Възраждане“ и БСП санкционира свои за непослушно поведение. Кирил Петков отговори на ултиматума на Борисов


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 февруари   

 

„ Те към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в СОС;

⁠На идващото съвещание на  Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни санкции “.

***

Ключовите думи по-долу са „ … които гласоподаваха през вчерашния ден за разблокиране на работата на СОС “…

„ Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за краткотраен ръководител на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта “.

Това декларират общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ", които гласоподаваха през вчерашния ден за разблокиране на работата на СОС в своя публична позиция, оповестиха от пресцентъра на БСП-София.

***

„ Ние, напусналите групата, с цялата си отговорност съдействахме за отпушването на работата на съвета, водени от желанието си да работим за София и столичани, и решаването на техните проблеми, за което бяхме упрекнати във всички смъртни грехове от някогашните си съпартийци “.

***

„ Днес на свое съвещание парламентарната група на " Възраждане " е взела решение с 33 гласа " за ", нула " срещу " и 1 " въздържал се " Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Рупчев да бъдат изключени. За секретар на парламентарната група на мястото на Николай Дренчев и е определена Искра Михайлова “.

***

„ Да се заплашва с избори " 2 в 1 ", тъй като не може да се съвмести един тим, който към този момент работи, е освен единствено липса на държавническо държание, а и някакъв тип нарцисизъм, който в този миг е безусловно непроизводителен в диалозите ни “.

***

***

Комплексарска позиция. Така дефинира в предаването " Лице в лице " по БТВ евродепутатът Радан Кънев поставения по-рано през днешния ден ултиматум от Бойко Борисов към " Продължаваме промяната - Демократична България " - или външно министерство остава за ГЕРБ при ротацията, или предварителни парламентарни избори.

***

***

„ Имахме следващата среща със зърнопроизводителите. 

Тя още веднъж беше съдържателна, считаме, че имаме единодушие по главните точки. В неделя чакаме да редактираме съглашението по този начин, че то да има краен тип и в понеделник да го подпишем “. 

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет след срещата с протестиращите земеделци. На срещата участва и земеделският министър Кирил Вътев.

***

Държавният глава не бе запитан за какво Русия е блокирала задграничните обществени мрежи, в това число и Екс, по-рано Туитър, където бе предавано изявлението. Това е нарушаване на свободата на словото.

Путин не бе запитан за отвличането на украински деца. Това е военно закононарушение и поради това Международният углавен съд в Хага издаде заповед на арест на името на стопанина на Кремъл.

В съвсем двучасовото изявление изобщо не бе издигнат въпросът за кланетата в Буча и Изюм.

***

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви през днешния ден, че е наредил на военните да разработят двоен проект - за изтегляне на цивилни от град Рафах, в южната част на линията Газа, и за победа над останалите елементи на Хамас, до момента в който интернационалният напън върху Израел пораства, съобщи Ройтерс.

***

Финландия утвърди 22-ата доставка на военна помощ за Украйна на стойност към 190 милиона евро, разгласи в прессъобщение финландското министерство на защитата, представено от Укринформ.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР